proudmusiclibrary.com
  +49 6132 / 4 30 88 30
  Switch to English 

Rock 1/89


Rockmusik ist kein Musikstil an sich, sondern der Überbegriff verschiedener Musikstile, die sich Ende der 1960er Jahre entwickelten. Diese Musikstile entstanden aus der Vermischung zwischen Blues, Rock'n Roll und Beatmusik. Dadurch entstanden im Laufe der 1970er Jahre zahlreiche Untergenres des Rock, z.B. Progressive Rock, Classic Rock, Art Rock, Jazz Rock, Soft Rock und viele mehr. Viele dieser Genres innerhalb der Rockmusik werden mit einzelnen Jugendkulturen identifiziert. Die musikalische Besetzung von Rockgruppen bestehen in der Regel aus elektrischen und/oder akustischen Gitarren, E-Bass, Schlagzeug und Gesang. Je nach Genre wird diese Besetzung durch Klavier, Keyboards/Synthesizer oder E-Orgel verstärkt. Auch Blasinstrumente kommen je nach Genre zum Einsatz.

Mehr Infos hierzu auf Wikipedia: Rock (Musik)

Im folgenden finden sich alle Musiktitel aus der „Proud Music Library“ zur gewerblichen Lizenzierung (sog. Stock Music), die dem Übergenre Rock zugeordnet sind. Gelb unterlegte Musiktitel sind bei einer Verwertungsgesellschaft registriert, in Deutschland auch als GEMA-Repertoire bezeichnet. Die weiß unterlegten Musiktitel sind GEMA-frei, d.h. Dass der jeweilige Komponist eines gemafreien Musiktitels sich selbst um die Wahrnehmung der Nutzungsrechte kümmert.


 


1 >] von 89
529 Gemafreie Musiktitel
1690 (GEMA-Repertoire)
Waveform

Waveform wird in Kürze erstellt!

 


Alle Rechte vorbehalten. Kein Einsatz ohne vorherige Lizenzierung. Bitte seien Sie fair. Danke!2. Take Me There 02:53

A modern pop, rock crossover track combining guitars, piano and synths, this track has a warm, friendly and universal appeal to it. Not to hard, not too soft, this blend is just right for those looking for something that has a little edge but doesn't take over too much.


Take Me There

Energetisch, fröhlich und lebhaft, 1960er Surf Titel mit Gitarren getränkt in Tremolos und Reverbs, Orgel, Bass, Schlagzeug und Spaß in der Sonne, Beach-Party Stimmung.


Surfin Beach Party
12. Talk It 00:19

Kurzer, selbstbewusster und harter Pop-Rock-Jazz-Funk-Track. Brass, großee Bläsersektion, aufgeregend, Großstadt Sound. Geeignet als Auftakt für TV-Show, Game Show, Talk-Show, Wettbewerb, Spiel oder andere Medien.


Talk It
16. Summer Daze 02:50

A mid-tempo, easy going, breezy chill-out track with a slightly spanish, latin feel. Excellent as background music for any media. Blues inspired guitar solo at about 1:30. There is also an alternative version with more, busier guitar melodies throughout.


Summer Daze
529 Gemafreie Musiktitel
1690 (GEMA-Repertoire)
1 >] von 89

Het begin

Rockmuziek is een breed genre van populaire muziek dat in het begin van de jaren '50 in de VS is ontstaan als "Rock and Roll" en zich in de jaren '60 en later, vooral in Groot-Brittannië en de VS, heeft ontwikkeld tot een aantal verschillende stijlen. Het heeft zijn wortels in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw, een stijl die een sterke invloed heeft gehad op de Afro-Amerikaanse genres van blues en ritme en blues en van country muziek.

rockmuziek en zijn instrumentatie

De rockmuziek heeft zich ook sterk gericht op een aantal andere genres zoals elektrische blues en folk, waarbij invloeden uit de jazz, klassieke en andere muziekstijlen worden geïntegreerd. Muzikaal heeft Rock zich gericht op de elektrische gitaar, meestal als onderdeel van een rockgroep met elektrische bas en drums en een of meer zangers. Gewoonlijk is de muziek op basis van rocknummers meestal met een 4/4 beat in de vorm van een verskoor, maar het genre is zeer divers geworden. Net als popmuziek wordt in de teksten vaak de nadruk gelegd op romantische liefde, maar ook op een verscheidenheid aan andere thema's die vaak sociaal of politiek van aard zijn.

Rock muziek en haar variaties

In de late "classic rock"-periode van de jaren zestig van de vorige eeuw waren er een aantal subgenres van de rockmuziek ontstaan, waaronder hybriden als bluesrock, folkrock, countryrock, raga-rock en jazzrock. Psychedelische steen werd later toegevoegd. Nieuwe genres die ontstonden waren onder andere progressieve rock, die artistieke elementen uitbreidde; in het begin van de jaren zeventig ontwikkelden zich glamrock en het diverse en duurzame subgenre van heavy metal, dat de nadruk legde op volume, kracht en snelheid. In de tweede helft van de jaren zeventig reageerde de punkrock met verminderde, energieke sociale en politieke kritiek. Punk beïnvloedde New Wave, Post-Punk en Alternative Rock in de jaren tachtig. Vanaf de jaren negentig begon Alternative Rock de rockmuziek te domineren en de mainstream te betreden in de vorm van grunge, Britpop en indierock. Intussen zijn er ook andere subgenres van de fusie ontstaan, zoals pop-punk, elektronische rock, raprock, raprock en rapmetaal, maar ook garagerots.

Rock muziek als beweging

Rock muziek heeft ook belichaamd en gediend als een vehikel voor culturele en sociale bewegingen, wat heeft geleid tot grote subculturen, met inbegrip van mods en rockers in het Verenigd Koninkrijk en de hippie tegencultuur die zich in de jaren 1960 in San Francisco in de VS verspreidde. Ook de punkcultuur van de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft geleid tot gotische, punk- en emo-subculturen. Rotsmuziek, geërfd van de populaire traditie van het protestlied, wordt in verband gebracht met politiek activisme en veranderingen in de maatschappelijke opvattingen over ras, geslacht en drugsgebruik en wordt vaak gezien als een uiting van jongerenopstand tegen volwassen consumptie en conformiteit.

Alle titels kunnen gratis worden gedownload als mp3-bestanden van mindere kwaliteit om ze te testen (bv. maak een project aan, presenteer klanten, enz.). De rechten zijn allemaal voorbehouden, zodat een definitief gebruik alleen is toegestaan na het verkrijgen van een licentie. Voor het gratis downloaden van een liedje heb je een account nodig (ook gratis). Mocht u vragen hebben over het gebruik van royalty free-muziek of productiemuziek, dan geven wij u graag gratis advies per telefoon op ++49 (0)6132 43 088 30 of in dringende gevallen per e-mail op [email protected].