Vind muziek voor een trailer

Trailer muziek

Een trailer is een korte videoclip samengesteld uit passages uit een originele film. De looptijd varieert van 30 seconden tot 120 seconden. Het wordt meestal gebruikt om reclame te maken voor bioscoopfilms, computerspelletjes of tv-trailers als onderdeel van programma-aankondigingen. Trailormuziek moet daarom een spanningsboog vertegenwoordigen, zodat de beeldsequenties beter op de muziek kunnen worden afgesneden. Het is dus een kunst om trailer muziek te produceren zonder te weten voor welke film de muziek wordt gebruikt. Er zijn echter regels die de componisten die muziektitels voor Proud Music Library maken, heel goed hebben begrepen. Hoor je het of niet? 🙂

Hoe vind ik geschikte trailer muziek?

Optie 1: Ga gewoon naar de homepage van de Proud Music Library en voer de trailer in het zoekveld in.

Optie 2: De beste manier is om het zoeken naar tags op te roepen en daar onder Trailer te kijken. Klik op de link daar.

Snel zoeken naar trailermuziek begint hier eenvoudigweg direct:

 

Koop de juiste muzieklicentie

Als je goede muziek hebt gevonden voor een trailer uit de Proud Music Library en je wilt een licentie voor de trailer of een licentie kopen, dan moet je een reclamelicentie kopen. Hier maken we onderscheid tussen reclame in tv, radio, bioscoop, signate (display advertising) en online, afhankelijk van de mate van gebruik. De juiste licentie kan worden geselecteerd afhankelijk van het gewenste type gebruik. Als u bijvoorbeeld muziek nodig hebt voor een trailer die op tv wordt uitgezonden, moet u kiezen voor de „TV Advertising“-licentie.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via e-mail ([email protected]) of bel ons op +49 (0)6132 430 88 30.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Voor niet-commercieel gebruik („privé“ gebruik, bijv. vakantievideo’s, GoPro-video’s) bieden wij ook ongeveer 100 BUMA/STEMRA/GEMA-vrije muziektitels gratis te downloaden en te gebruiken.

Merken

Veröffentlicht von

Alexander Talmon

Alexander Talmon ist Mit-Geschäftsführer bei Proud Music und hat sich auf Medienrecht spezialisiert. Er schreibt regelmäßig für das Proud Music Blog zu medienrechtlichen Themen. Er war rund 10 Jahre Lehrbeauftragter an der Hochschule Rhein-Main in Wiesbaden, Schwerpunkt Medienrecht und gibt hierzu auch Workshops. Da er auch selbst komponiert und produziert, schreibt er aber auch gerne Beiträge zu musik- und technikrelevante Themen.