Wat Source Music eigenlijk is

„Source Music“ is de tegenhanger van de klassieke filmmuziek (score), die buiten de filmplot staat en uitsluitend voor de kijker van de film is gecomponeerd. Filmmuziek in deze zin wordt „off“ muziek genoemd omdat het van de off muziek komt. Opvallend: De romantische scène van de geliefden wordt begeleid door een groot strijkorkest, dat nergens op het eenzame strand te zien is.

Für Film und TV Musik lizenzieren

Source Music is dus „on“ muziek, dat wil zeggen muziek die voelbaar is in de plot van de film en voor de personages. Bronmuziek vindt dus plaats in de cinematografische realiteit. Eenvoudige voorbeelden zouden hier zijn: De personages wonen een concert bij, gaan naar een discotheek of club, de radio of televisie speelt, enz.

Voor het licenseren van Source Music is Artist Repertoire meestal geschikt (als er liedjes te horen zijn), maar in sommige gevallen ook Production Music (bijvoorbeeld in het discotheekvoorbeeld) uit de Proud Music Library.

Veröffentlicht von

Alexander Talmon

Alexander Talmon ist Mit-Geschäftsführer bei Proud Music und hat sich auf Medienrecht spezialisiert. Er schreibt regelmäßig für das Proud Music Blog zu medienrechtlichen Themen. Er war rund 10 Jahre Lehrbeauftragter an der Hochschule Rhein-Main in Wiesbaden, Schwerpunkt Medienrecht und gibt hierzu auch Workshops. Da er auch selbst komponiert und produziert, schreibt er aber auch gerne Beiträge zu musik- und technikrelevante Themen.